Kreatív iskolanap a Szoboszlói Útiban

Matematikusok, művészek, kézművesek, játékkészítők érkeznek ma a Szoboszlói Úti Általános Iskolába a matematika és a természettudományos tárgyak megszerettetésére.

Az iskola tanulói megépítik az emberi DNS egy kis szakaszát több méter magasságú modellben, hogy láthatóvá váljon a láthatatlan, egymásba fonódik a biológia, geometria és néhány logikai, illetve mérnöki probléma is megoldásra kerül. Egy másik foglalkozáson a Gondos – készletekkel építenek matematikai-művészeti mintázatokat a miniatűrtől az óriásig, miközben megismerkednek a körívekkel határolt egyedi kirakók matematikai elveivel. Egy szerethető kis figura – melyet újrahasznosított anyagokból építenek az iskola diákjai – is „életre kel”, és végrehajtja az utasításokat a robotprogramozás alkalmazásával.

Az Utazó Planetárium pedig az iskola tornatermébe költözött, hogy ismeretterjesztő filmjeivel a csillagászat csodáiba vezessen be egy-egy osztályt.

 A kreatív nap az EFOP-3.2.5-17-00041 számú A pályaorientáció megerősítése és a műszaki pályák megerősítése a Debreceni Tankerületi Központ köznevelési intézményeiben szakmai pályázatán elnyert forrásból valósítja meg az iskola, melynek projektvezetője is.

comenius logo engread