A “Lámpák gyúltak bennem” konferencián iskolánk

Saját fejlesztésű nemzetközi EngRead angol nyelvi verseny és gazdag külföldi kapcsolatok a sikeres angoltanulás és a tehetséggondozás szolgálatában és szervezetfejlesztés a hatékony tehetségfejlesztés érdekében témakörben tartott előadást iskolánk szakmai innovációiról Dr. Pakurár Miklósné igazgatónő a Hajdú-Bihar Megyei Szakszolgálat konferenciáján. Hangsúlyozta, hogy az egyéni tanulási utak megtalálása és támogatása minden fejlesztésünk célja, hogy az iskola tanulói tudjanak és szeressenek tanulni. A diákzsűriben Tóth Péter 7.b osztályos tanulónk  munkája járult hozzá a konferencia sikeréhez.

A Moldva folyótól a csillagokig

A Kodály Filharmonikusok, szokásuk szerint, egy teljes szimfonikus zenekarral töltötték meg iskolánk tornacsarnokát bérletsorozatunk első hangversenyén. A legnépszerűbb programzenékből válogattak: felcsendült Vivaldi népszerű versenyművéből az Ősz tétel, a Moldva folyó útját kísértük végig képzeletben, majd a Csillagok háborúja című film zenéje segítségével, egy messzi-messzi galaxisba utaztunk. Nagyszerű élmény volt!

Ezüst bűnténysztori

Nemcsak a könyvekért rajong Cseh Milán 4.b osztályos diákunk, írni is kitűnően tud: a torinói lepel másolat körül bonyolódó meséjét  Mihályi Anikó, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium magyartanára és Borsodi Henrietta, a Magyar Kurír szerkesztője  értékelték, az országos helyezésekről, mely Milánnak ezüstöt hozott, Berg Judit meseíró döntött.

Eredetiség, humor, kitűnő angoltudás - EngRead

Négy kontinens, nyolc országa, 45 városából, az 560 nevezőből az a 48 legtehetségesebb diák jutott a november 30-i döntőnkbe, aki  eredetiségével, humorával, ötletességével és angoltudásával győzte meg az előzsűrit. A döntőben öt perc állt rendelkezésükre, hogy szóban is meggyőzőek legyenek, és ezzel elnyerjék az egyhetes angliai utazást felkészítő tanárukkal együtt. A Klebelsberg Központ tavaszi szakmai pályázatán az EngRead, mely iskolánk saját ötleten alapuló fejlesztése, újbóli, immár ötödik megrendezésére elnyert 5,2 millió arra is lehetőséget biztosított, hogy az összes dobogós a szigetországban tökéletesítse nyelvtudását. A többiek további értékes olvasmányokkal és ebook olvasóval lettek gazdagabbak. A verseny izgalmát a nemzetközi csapat, melynek tagjai között Debrecen három testvérvárosából érkezők is voltak, városnéző sétán, kreatív kézműveskedésen vezették le. Az intézmény tehetséggáláján ismerkedésre, barátkozásra is lehetőségük volt. A Debreceni Tankerületi Központ Kós Károly Művészeti Szakgimnáziumával koprodukcióban filmet is forgattunk, hogy az EngRead által nyújtott különleges élményt nyújtó, sikeres nyelvtanulási technika minél szélesebb közönséghez eljuthasson.   

A dobogósok névsora itt olvasható:

Szánon jött a hegyeken…

Dalokkal, versekkel és nagy izgalommal vártuk ma a Mikulást. Újra szívesen időzött így nálunk az idén is. Óriás puttonyából a sok dicsérő szó mellé szaloncukor is jutott mindenkinek.

comenius logo engread